V spolupráci s kresťanskými cirkvami a spoločenstvami, záujmom Scripture Union je približovať Božie slovo deťom, mladým ľuďom i rodinám a povzbudzovať ľudí každého veku k dennému stretávaniu sa s Bohom skrze Bibliu a modlitbu, takže môžu prísť k osobnej viere v nášho Pána Ježiša Krista, rásť a kresťansky dospievať, aby sa stali zodpovednými členmi cirkvi a služobníkmi tam, kde je to vo svete potrebné.

utorok 8. marca 2011

Biblia ako kuchárska kniha

Kľúčové slová pri práci s mladými ľuďmi sú podľa môjho názoru tieto tri: Fun, Food, Function. Každý si môže pod tým predstaviť rôzne veci a tí, ktorí chodia na Konferencie do BB sa mohli dozvedieť viac. Nedávno sme sa s dorastencami venovali iba jednému slovu a tým bolo jedlo. Inšpiráciou nám boli rôzne biblické udalosti, kde sa spomínalo jedlo. Okrem kvízu, scénky, tvorivých aktivít a zamyslenia nad našimi potrebami sme samozrejme hodovali. Z bohatej ponuky vyberám niekoľko vychytávok, ku ktorým pribudnú aj recepty:
 
Zázračný šalát podľa Janky: v zásade tam ide zelená fazuľka, biela fazuľa, červená fazuľa (tieto dve v konzerve), tuniak, rukola, paradajky a zálievka bola že citrón, horčica, med. Ochutíme, pomiešame a podávame. Nasýti sa 5000 ľudí a ostane 12 košov :-)
 
Ezauova pochúťka podľa Natálie: uvaríme balíček vrtuliek a pridáme 1 pohár kukurice, 1 konzervu šošovice, 1 konzervu klíčkov, 1 tatarskú omáčku a 1 kyslú smotanu. Podľa potreby pridáme korenie a soľ. Podávame chladené. Bude vám tak chutiť, že predáte aj prvorodenstvo:-)

1 komentár:

Lea povedal(a)...

Ten cestovinový šalát ani neznie tak zložito! A aký bol dobrý. Hm, že by som si urobila niekedy? :D